Pumpkin Cream Cold Brew

Staat de herfst weer voor de deur? Niet getreurd want wij hebben het antwoord op de aankomende winterdip om je energie niveau op pijl te houden! Wie denkt aan de herfst denk aan vallende bladeren, regen, Halloween en natuurlijk pompoenen maar een pompoen koffie is toch gek? Nou wij denken van niet en hebben hier een geweldig lekkere Pumpkin Cream Cold Brew koffie in de aanbieding die ontzettend snel en makkelijk thuis gemaakt kan worden dus verwen jezelf deze herfst, het enige wat je nog even zelf moet regelen is een warme deken en een mooie sfeervolle openhaard! Het recept van deze koffie is onschuldig simpel, lactosevrij en suikervrij te maken zodat iedereen ervan kan genieten.

Heerlijke Pumpkin spice cream recept om van te genieten!

-Recept-

Wat heb je nodig:

 

 • 240 ml Kaminto Intenso Cold Brew koffie (al voorgekoeld bewaard)
 • 40 ml Monin Pumpkin Spice Syrup (gebruik je een doseer pomp? 1 shot/pomp is 10 ml dus heb je 4 pompjes nodig) * een suikervrije optie is beschikbaar indien gewenst.
 • 30 ml Monin Vanilla Syrup (gebruik je een doseer pomp? 1 shot/pomp is 10 ml dus heb je 3 pompjes nodig) * een suikervrije optie is beschikbaar indien gewenst.
 • 120 ml Verse slagroom * voor lactosevrije opties adviseren we de Alpro opklopbaar whipping.
 • 1 Suiker klontjes (dit is ongeveer 5 gram suiker), het je geen suikerklontjes dan kan je 2 theelepels suiker toevoegen. * hou je niet van zoete drankjes of pas suiker niet in je dieet kan je dit weglaten.
 • Verse nootmuskaat
 • Een rasp
 • Kleine ronde ijsblokjes (deze smelten minder snel), normale ijsblokjes of crushed ijs werken ook
 • Bar lepel of gelijkwaardige lange dunne lepel
 • Cocktailshaker (optioneel)
 • Een goede mixer voor de room (vertrouw ons, dit is zoveel beter dan een hand melkopschuimer of een garde)
 • Longdrink glas of gelijkwaardig van 450 ml

 

Aan de slag:

 1. Zet het longdrink glas minimaal 15 van te voren in de ijskast om goed koud te worden.
 2. Neem de Verse slagroom, doe hier de Monin Pumpkin Spice Syrup en de suiker (indien je gebruikt maakt van een suikerklontje zal je deze even moeten verpulveren zodat het beter vermengt) bij en klop het samen op tot een dikke, lobbige room met genoeg body om dadelijk goed boven op de koffie te blijven liggen. Zet de room na het opkloppen in de ijskast om een goede koude body te krijgen. *kies bij deze stap voor de lactosevrije en/of suikervrije variant indien dit beter aansluit bij jouw dieet.
 3. Neem nu het glas uit de ijskast en doe het ijs, de Kaminto Intenso Cold Brew en de Monin Vanilla Syrup (*kies bij deze stap voor de suikervrije stap indien dit beter aansluit bij jouw dieet) in het glas en meng alles goed samen (als je kiest voor het gebruik van een shaker dan kan je ervoor kiezen alles in de eerst in de shaker te doen en goed door te schudden voor je het in het longdrink glas giet).
 4. Nu alles in het Longdrinkglas zit kan je goed inschatten of je genoeg ijs bij je koffie hebt zitten, je moet nog ongeveer 5 centimeter aan vrije ruimte hebben voor de room (als je een ander type glas gebruikt kan de nodige vrije hoogte afwijken), maak aanpassingen door ijs toe te voegen of eruit te halen waar nodig en maak het glas schoon van enig morsen.
 5. Haal de room uit de ijskast en giet/lepel het voorzichtig over de koffie zodat het aan de bovenkant van het glas blijft liggen, een beetje zakken is prima maar het moet niet vermengen. Mocht je moeite hebben met het room boven aan de koffie te houden moet je het nog iets langer doorkloppen om iets dikker te maken.
 6. Ter afronding neem je de verse nootmuskaat en rasp je beetje over de room aan de bovenkant als garnering. Nadere geurige toppings zoals kaneel zijn ook ontzettend lekker en je zou er zelfs nog een als extra verwenning een kleine Italiaanse Cannoli boven in de room steken als lekere extra snack bij de drank. Mocht je nog meer ideeën hebben ter ‘finishing touch’ zien we die graag tegemoet op onze social media!
 7. Ta-dah! Een heerlijke Pumpkin cream cold brew coffee zoals die van Starbucks! Houd er wel rekening mee dat de smaak licht kan afwijken wegens de gebruikte koffie in de Cold Brew, aangezien dit het grootste gedeelte van de koffie is heeft het veel impact op de smaak in het eindresultaat.

 

Let op! Deze koffie bevat melkproducten welke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken voor mensen met lactose-intolerantie.

Een paar belangrijke voetnoten:

 • Probeer eerst goed vast te stellen welke koffie zich het best ontleent voor jouw cold brew, wij hebben gekozen voor een sterke cold brew gemaakt van onze Kaminto Intenso (een zuivere sterke espresso blend met subtiele tonen die de pumpkin spice smaken niet zal over overschaduwen). Het recept voor onze Intenso cold brew vind je hier.
 • Deze koffie word voor Nederlandse begrippen best zoet gemaakt, mocht dit je niet liggen kan je altijd experimenteren met het vervangen van de Monin Vanilla Syrup met ongezoete Vanille extract (hoeveelheid afhankelijk van sterkte maar 2 a 3 druppels is een goed begin omdat dit meestal best sterk geconcentreerd is). Van de Monin Irish Cream Syrup is er ook een suikervrije variant beschikbaar indien dit beter bij jouw smaak/dieet past.
 • Zorg ervoor dat je echte verse slagroom gebruikt omdat melk (ook de volle melk variant) niet genoeg vet en proteïne bevatten om goed opgeklopt te kunnen worden tot de juiste vloeibaarheid voor deze koffie.
 • Neem voor het nootmuskaat een verse nootmuskaat bol omdat deze altijd sterker ruiken en de koffie hierdoor een knusser aroma/gevoel opwekt tijdens de koude dagen.
 • Mocht je deze mix drank à la minute willen maken zou je ervoor kunnen kiezen gebruik te maken van een sterk gezette iced coffee maar hou rekening met het feit dat de koffie een ander smaak profiel en minder cafeïne zal hebben. Hoewel we de Cold Brew optie met passie adviseren begrijpen we dat de dagen soms te kort zijn en dus zullen we het je vergeven.
 • Disclaimer, deze koffie is onze impressie en dus niet het exacte recept van de Starbucks Pumpkin Cream Cold Brew koffie, enige afwijking van de smaak is onze artistieke vrijheid bij het creëren van ons recept.

 

Wij hopen dat het bovenstaande recept voor een goede Pumpkin Cream Cold Brew Coffee een geweldige basis bied welke je kan aanpassen naar jouw perfecte romige koffie, de lekkerste koffie is namelijk de koffie waar iedereen met volle teugen van kan genieten! Is dit recept toch niet wat je zoekt? Geen probleem, bij Kaminto hebben we talloze heerlijke koffie recepten om te proberen! We voegen ook regelmatig nieuwe recepten toe als we een unieke of heerlijke koffie tegenkomen dus wees vooral vrij om suggesties met ons te delen!

Naar top