
Wie kent het gevoel niet, de zomer staat weer voor de deur, de dagen gaan weer goed tropisch worden en je bent op zoek naar een heerlijke verkoeling in plaats van een hete koffie maar je hebt toch echt cafeïne nodig om jezelf door de dagen heen te slepen. Geen paniek want wij hebben het antwoord, maak gewoon een heerlijke Cold Brew koffie van de Kaminto Montanhas De Prazer koffie! Dit recept is kinderlijk eenvoudig, vergt zo goed als geen inspanning en kan gemaakt worden terwijl je slaap of aan het werk bent zonder jezelf in tienen te delen. Wist je trouwens dat Cold Brew koffies vaak veel meer cafeïne bezitten dan normaal gezette koffies en dat de zuurgraad vele malen lager is? Dit zorgt voor een heerlijk zachte, soepele en enerverende koffie die je genoeg motivatie en verkoeling bied tijdens de stralende zomerdagen. Afhankelijk van de koffie soort is er ook nog een ander geweldig pluspunt, sommige koffies zoals de Kaminto Montanhas De Prazer hebben een zoet en soepel karakter welken tijdens het Cold Brew proces goed naar boven word gehaald zodat je deze koffie vaak met veel minder suiker (en soms zelfs helemaal zonder suiker) kan drinken wat hem ook nog eens iets gezonder maakt.
Verder is Cold Brew koffie ook nog eens zo’n 2 weken te bewaren in de ijskast maar dan moet je er wel voor zorgen dat dit in een goed sluitbare verpakking doet zoals een vacuüm sluitbare weckpot of andere gelijkwaardige opties zoals een compleet sluitbare fles met anti lek ring voor een vacuüm sluiting. Dus kortom, zeker de moeite waard aangezien je er dagen lang plezier van kan hebben!
Kaminto Montanhas De Prazer
Brazilië is een divers land wat bekent staat om hun grote liefde voor voetbal en uitbundige vieringen van hun feesten zoals carnaval. Het klimaat van dit kleurrijke land kent ontzettend veel biodiversiteit van wegen het formaat van het land. Dankzij dit uitstekende klimaat produceert Brazilië ongeveer 50% van de complete wereld koffieproductie wat haar de grootse koffieproducent ter wereld maakt. Dankzij het volume aan koffieplantages en de biodiversiteit bied Brazilië een enorm divers aanbod aan kwaliteit van simpele Robusta bonen tot wel befaamde koffiebonen en smaakprofielen. De laatste jaren hebben we een trend wijziging mogen meemaken, meerdere koffieboeren binnen dit tropische land hebben ervoor gekozen zich te specialiseren in specialty koffies waar met succes bijzonder mooie koffie uit voort zijn gekomen met milde, zoete en enigszins bloemige smaakprofielen. Onze beleza, de Kaminto Montanhas de prazer, is afkomstig van de Fazendo Araujo welke is gelegen in Manhaucu in Matas de Minas op een hoogte van ongeveer 1000m boven zeeniveau. Don Rafael en zijn familie zijn al 3 generaties lang met passie en liefde dagelijks bezig met het verbouwen van een van de meest smaakvolle specialty koffie uit de regio.
Smaakprofiel
Deze koffie heeft een smaakprofiel met een heerlijke volle, zachte en romige body, diepe tonen van melkchocolade, amandelen en de zoeten elementen van bruine suiker. Deze Braziliaanse espressobonen bieden een geweldig volle koffie met een lage zuurgraad wat haar ontzettend plezierig maak om de hele dag door te drinken. Uiterst geschikt voor melkspecialiteiten en Cold Brew koffie!
-Recept-
Wat heb je nodig:
Aan de slag:
Een paar belangrijke voetnoten:
Cold Brew te bitter? Komt je Cold brew koffie toch bitter uit het vet? Geen paniek, wij gaan je helpen.
Wij hopen dat het bovenstaande recept voor een heerlijke verkoeling gaat zorgen deze zomer zodat jij voortaan ook op de hete dagen een cafeine boost kan krijgen om van te genieten. Is dit niet de verkoeling waar je naar zoekt? Probeer eens deze Braziliaanse koffie cocktail met kick als alternatief! Zorg ervoor dat je vaak langs komt want iedere keer als we een unieke of heerlijke koffie tegenkomen delen we deze maar al te graag met jou dus wees vooral vrij om suggesties met ons te delen!