
Wie kent het gevoel niet, de zomer staat weer voor de deur, de dagen gaan weer goed tropisch worden en je bent op zoek naar een heerlijke verkoeling in plaats van een hete koffie maar je hebt toch echt cafeïne nodig om jezelf door de dagen heen te slepen. Geen paniek want wij hebben het antwoord, maak gewoon een heerlijke Cold Brew koffie van de Kaminto Tunki koffie! Dit recept is kinderlijk eenvoudig, vergt zo goed als geen inspanning en kan gemaakt worden terwijl je slaap of aan het werk bent zonder jezelf in tienen te delen. Wist je trouwens dat Cold Brew koffies vaak veel meer cafeïne bezitten dan normaal gezette koffies en dat de zuurgraad vele malen lager is? Dit zorgt voor een heerlijk zachte, soepele en enerverende koffie die je genoeg motivatie en verkoeling bied tijdens de stralende zomerdagen. Afhankelijk van de koffie soort is er ook nog een ander geweldig pluspunt, sommige koffies zoals de Kaminto Tunki hebben een zoet en soepel karakter welken tijdens het Cold Brew proces goed naar boven word gehaald zodat je deze koffie vaak met veel minder suiker (en soms zelfs helemaal zonder suiker) kan drinken wat hem ook nog eens iets gezonder maakt.
Verder is Cold Brew koffie ook nog eens zo’n 2 weken te bewaren in de ijskast maar dan moet je er wel voor zorgen dat dit in een goed sluitbare verpakking doet zoals een vacuüm sluitbare weckpot of andere gelijkwaardige opties zoals een compleet sluitbare fles met anti lek ring voor een vacuüm sluiting. Dus kortom, zeker de moeite waard aangezien je er dagen lang plezier van kan hebben!
Kaminto Tunki
Volgens vele is de Peruviaanse Tunki boon de perfecte koffie, door vele geliefd en veelvoudig royaal beloond met prijzen en dat is geen toeval. Peru, “het land van overschot” zoals genoemd door het Quechua volk, staat bekend om de onberispelijke schoonheid van haar natuur, maar draagt ook de titel van prestigieuze koffie exporteur. Tussen al het ‘overschot’ is een duurzaam terrasplantage gevestigd waar de Tunki koffieplanten groeien. Zoals te verwachten is de ligging van deze plantage even schitterend als de koffiebonen afkomstig van deze plantage. De plantage is te vinden bij de ingang van het Tambopata National Park (zeker een bucket-list aanrader!). Dit fraaie park ligt ten noorden van het Titicaca meer, in de zuidelijke regio van de Peruviaanse Andes jungle.
Smaakprofiel
Deze Peruviaanse muze heeft een zachte, volle body met een zomers bloemig aroma. Deze prachtige eigenschappen worden gecomplimenteerd door hints van cacao. onze prijswinnende koffie biedt een perfecte smaakbalans. Haar volle zoete chocolade tonen laten haar stralen. Als afscheid krijg je verfrissende nuances van rode bessen in de afdronk. Tunki bonen zijn de beste bonen uit Peru. De passie en het vakmanschap brengen deze koffie een diepgang in smaak die ongeëvenaard is.
-Recept-
Wat heb je nodig:
Aan de slag:
Let op! Door een slecht oogst jaar is de Kaminto Tunki tijdelijk niet beschikbaar, wij adviseren onze vervanger, de Kaminto Monteverde, deze koffie heeft een gelijkwaardig smaakprofiel en komt in complete smaakbelevenis erg dichtbij de gerenommeerde Peruviaanse Tunki koffiebonen.
Een paar belangrijke voetnoten:
Cold Brew te bitter? Komt je Cold brew koffie toch bitter uit het vet? Geen paniek, wij gaan je helpen.
Wij hopen dat het bovenstaande recept voor een heerlijke verkoeling gaat zorgen deze zomer zodat jij voortaan ook op de hete dagen een cafeine boost kan krijgen om van te genieten. Is dit niet de verkoeling waar je naar zoekt? Probeer eens deze Braziliaanse koffie cocktail met kick als alternatief! Zorg ervoor dat je vaak langs komt want iedere keer als we een unieke of heerlijke koffie tegenkomen delen we deze maar al te graag met jou dus wees vooral vrij om suggesties met ons te delen!