Pumpkin Spice Latte

Wie houd er nou niet van een heerlijk gekruide koffie tijdens de kille herfst/winter maanden. Tijdens deze maanden kan iedereen wel een drankje gebruiken die je niet alleen weer opwarmt maar ook weer compleet oplaad om zo de weken door te komen. Ondanks het feit dat deze koffie nog helemaal niet zo oud is (hij is namelijk pas in 2003 bedacht en alle eer gaat hiervoor naar Starbucks) kan vrijwel niemand meer een wereld bedenken zonder, ik heb het natuurlijk over de hoeksteen van iedere koffieliefhebber tijdens de ‘ber’ maanden de Pumpkin Spice Latte! 

Omdat wij uiteraard ook niet zonder kunnen hebben wij besloten ons recept met jullie te delen zodat we er voortaan lekker allemaal samen van kunnen genieten want deze koffie is zo makkelijk te maken dat je nooit meer anders wilt! Hoewel deze koffie grotendeels bestaat uit lactose houdende ingrediënten zoals slagroom en melk hebben we ook gedacht aan lactosevrije alternatieve en deze als optie toegevoegd in het receptuur zodat zoveel mogelijk mensen van heerlijke koffie creaties kunnen genieten.

Pumpkin Spice Latte koffie recept, Heerlijk voor de herfstdagen!

-Recept-

Wat heb je nodig:

 

 • 30 ml Espresso Kaminto Intenso koffie
 • 40 ml Monin Pumpkin Spice Syrup (gebruik je een doseer pomp? 1 shot/pomp is 10 ml dus heb je 4 pompjes nodig) * een suikervrije optie is beschikbaar indien gewenst.
 • 240 ml Volle melk * voor lactosevrije opties adviseren we de Oatly Haver Barista Edition.
 • Debic spuitslagroom met suiker * voor lactosevrije opties adviseren we de Minus-L kant-en-klare spuitslagroom.
 • Verstegen Pumpkin Spice Blend
 • Melkopschuimer
 • Bar lepel of gelijkwaardige lange dunne lepel
 • Latte macchiato glas of gelijkwaardig hittebestendig glas/beker van minimaal 350 ml met een oor om vast te houden

Let op! Deze koffie bevat melkproducten welke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken voor mensen met lactose-intolerantie.

Aan de slag:

  1. Vul het Latte Macchiato glas ongeveer 10 minuten van te voren met warm water om de koffie langer warm te houden.
  2. Zet een goede sterke espresso met verse koffiebonen, wij adviseren de Kaminto Intenso maar dit is invulbaar naar eigen smaak.
  3. Neem het Latte Macchiato glas, giet deze leeg en maak hem droog.
  4. Doe de Monin Pumpkin Spice Syrup in het Latte Macchiato glas en giet hier de verse warme espresso bij. Roer de koffie en de siroop goed door elkaar.
  5. Neem nu de melk en schuim deze verwarmd op zodat je een goed warme en luchtige melk krijgt. Zorg ervoor dat de melk goed warm is. Let op dat als je kiest voor een andere melk soort van volle melk dat de melk minder goed opschuimd of het schuim sneller verliest. *kies bij deze stap voor de lactosevrije variant indien dit beter aansluit bij jouw dieet.
  6. Giet de melk bij de koffie maar roer het nog niet door voor een mooi bloedend effect in het glas. Let op dat je hier wat ruimte overlaat voor de slagroom, principe is 1 a 2 centimeter voldoende tenzij je graag meer slagroom bij je koffie hebt.
  7. Neem de slagroom, schud deze nog even goed door in de spuitbus en spuit er met beleid een mooie volle top slagroom over de koffie.
  8. Neem een kneepje Verstegen Pumpkin Spice kruiden en strooi deze over de slagroom, als je nog kaneelstokjes over hebt kan je deze ook in de slagroom steken voor extra presentatie punten en een echte herfst stemming (tip, als je het aandurft kan je de kaneelstokjes licht aanbranden zodat ze een beetje rokerig worden en een heerlijk aroma afgeven!).
  9. ‘ladies and gentlemen, that’s a wrap!’ De heerlijke Pumpkin Spice Latte is af en klaar om van genoten te worden! Mocht je eens wat variatie willen proberen is het toevoegen van 20 ml Monin Vanilla Syrup (ook suikervrij verkrijgbaar) zeker geen slechte suggestie, probeer vooral zoveel mogelijk te experimenten! Vergeet niet het eindresultaat met ons te delen op onze social media, we horen graag hoe jij hier een persoonlijke twist aan hebt kunnen geven.

Een paar belangrijke voetnoten:

 • Probeer eerst goed vast te stellen welke koffie zich het best aansluit bij jouw smaakwensen. Wij hebben gekozen voor onze Kaminto Intenso omdat deze koffie een zuivere sterke espresso blend maakt met subtiele tonen die de pumpkin spice smaken niet zal over overschaduwen.
 • Deze koffie word voor Nederlandse begrippen best zoet gemaakt, mocht dit je niet liggen kan je altijd experimenteren met het aanpassen van de hoeveelheid siroop maar dit kan een negatieve impact hebben op de smaak van de Pumpkin Spice smaak tonen van de koffie een veiligere optie kan de Monin Pumpkin Spice Syrup zijn aangezien dit de suikervrije variant is van dezelfde siroop indien dit beter bij jouw smaak/dieet past.
 • Probeer een goede slagroom te vinden voor deze koffie, er is niks miss met de klassieker van Campina maar ons advies is om te gaan voor de Debic slagroom welke ook bij de meeste Jumbo Supermarkten te vinden zou moeten zijn, Horeca bedrijven zoals de Sligro en Makro hebben deze producten ook in hun assortiment. Voor een volle smaak adviseren we altijd suiker houdende slagromen te kiezen, het weglaten van suiker zal zeker merkzaam zijn in volheid van de slagroom.
 • Mocht je de Pumpkin Spice kruiden niet hebben kan je altijd kiezen voor steranijs, kaneel of nootmuskaat. Neem voor het nootmuskaat een verse nootmuskaat bol omdat deze altijd sterker ruiken en de koffie hierdoor een knusser aroma/gevoel opwekt tijdens de koude dagen.
 • Als je houd van een goed zoete Latte kan je ter variatie nog wat karamel saus over de slagroom schenken voor een extra zoete touch.
 • Hoewel de Pumpkin Spice Latte een warme drank is kan je hem ook koud maken door een groter glas te nemen en ijs toe te voegen, als je kiest voor de koude variant zou het opschuimen van de melk niet nodig zijn en adviseren we gebruik te maken van de Kaminto Intenso Cold Brew.
 • Disclaimer, deze koffie is onze impressie en dus niet het exacte recept van de Starbucks Pumpkin Spice Latte koffie, enige afwijking van de smaak is onze artistieke vrijheid bij het creëren van ons recept.

 

Wij hopen dat het bovenstaande recept voor een goede Pumpkin Spice Latte een geweldige basis bied welke je kan aanpassen naar jouw perfecte herfst koffie, de lekkerste koffie is namelijk de koffie waar iedereen met volle teugen van kan genieten! Is dit recept toch niet wat je zoekt? Geen probleem, bij Kaminto hebben we talloze heerlijke koffie recepten om te proberen! We voegen ook regelmatig nieuwe recepten toe zoals deze Coffee Caipirinha. Zorg ervoor dat je vaak langs komt want iedere keer als we een unieke of heerlijke koffie tegenkomen delen we deze maar al te graag met jou dus wees vooral vrij om suggesties met ons te delen!

Naar top